Healing &
   Teachings 
 

 

                           De weg naar
                                               kosmisch burgerschap

 

 


Themaweekend Texel
Programma najaar 2019, nog onbekend
 

Texel: eiland van stilte en ruimte. Een plek waar de elementen overheersen en je uitnodigen om tot rust te komen, om op te laden, om vrij te geven en om plezier te maken.
Wij zijn te gast in het noorden van Texel, op 15 minuten loopafstand van de zee. Hier is de energie bijzonder zuiver en schoon, mede vanwege een krachtige leylijn afkomstig uit Scandinavië.

 

Sterven....... en dan?

Wijzen treuren niet om de levenden of om de doden.
Nooit heb ik bestaan, nog jij, nog deze heersers van de mensen; nog zal één van ons ooit hierna ophouden te zijn.
                                                                                                                                           Bhagavad Gita

 

Eén ding weten we zeker: vroeg of laat gaan we dood, allemaal. Bovendien is iedere aardebewoner al zo dikwijls gestorven en opnieuw geïncarneerd. Maar wie denkt na over de dood, over het proces ervoor maar zeker ook erna. Wat weet men over doodgaan an sich; hoe het fysieke lichaam versterft en uiteenvalt en waar ‘de rest’ blijft. De dood is voor velen nog steeds een taboe, iets waaraan men liever niet denkt, waar onwaarheden, fabels en onwetendheid angst voedt.
Sterven… en dan? is een waardevolle training. Juist de opbouw van eigen Bijna Dood Ervaringen, de zienswijze van de westerse esoterische filosofie en het Tibetaans dodenboek zorgen ervoor dat je het energetisch proces van (je eigen) sterven en de daarbij behorende overgangsfases beter gaat begrijpen en ernaar gaat handelen.
Theorie, praktische tools, meditatie en reflectie bieden antwoorden, inzichten en kennis. We gaan het hebben over vragen zoals: waar ga je na de fysieke dood naar toe, is het uitrusten of juist hardwerken na de dood, wachten er familieleden, wanneer ben je werkelijk fysiek dood en wat gebeurt er met dit lichaam, kan je contact maken met overledenen, wat zijn geesten, hoe kun jij een stervende optimaal begeleiden, hoe ga je om met het dode lichaam, hoe ga je om met je eigen lijden, pijn, angst, je gehechtheid aan het leven en dierbaren, wat is het verschil tussen begraven en gecremeerd worden, heeft het donorschap energetisch gezien consequenties voor de overgang, wat zijn de gevolgen wanneer het lichaam ter beschikking aan de wetenschap gesteld wordt?
Mocht het moment zich aandienen dan zal er Lichtwerk worden aangeboden. We mogen assisteren om zielen -die nog niet geheel over zijn- samen met onze Vrienden en vele engelen naar de volgende sfeer te begeleiden.

Deze intense training geeft genoeg stof om over na te voelen en te gaan denken. Vandaar dat de middagen bewust vrij gehouden worden en je ontspanning kunt vinden bij de openhaard, of buiten bij de zee, het strand en in de duinen.

Sterven… en dan? laat je zien hoe essentieel juist deze overgangsfase is voor jezelf en je medemens in je groei naar steeds meer bewustheid. Zeker ook aan te bevelen voor iedereen die (dagelijks) met de dood te maken heeft zoals b.v. verpleegkundigen, vrijwilligers- en hospice medewerk(st)ers, uitvaarders, stervensbegeleiders.


Engelen: onze helpers en dienaren, Texel

Engelen hebben voor veel mensen een magische aantrekkingskracht. Maar wat zijn engelen werkelijk, waar komen ze vandaan, waar wonen ze, wat is hun taak, zijn ze altijd bij ons. En misschien nog wel het allerbelangrijkste: kun je met hen praten en samenwerken. Hoe bijzonder te weten dat juist engelen nauw verbonden zijn met ons en geduldig wachten op onze respons.
Dit weekend biedt je kansen om engelen vanaf nu bewust in je leven uit te nodigen. Hoe met hen te communiceren en te leren luisteren(!). Je gaat kennis maken met aartsengelen, serafijnen, cherubijnen, sanobijnen. En je leert -in hoeverre je aardse verstand dit toelaat- je persoonlijke engelen te begrijpen.

Een onvergetelijk moment is dan ook de ontmoeting met je persoonlijke engelen. Hoe indrukwekkend dat deze bewaarengelen geheel op de hoogte zijn van al (!) je morele worstelingen en geestelijke moeilijkheden. Zij je zelfs beter kennen dan jij jezelf. Juist daarom kun je hen gaan omarmen zodat je gaat vertrouwen op welke manieren zij je werkelijk ondersteunen, waarschuwen en zelfs beschermen. Hoe geweldig om deze vriendschapsband te verdiepen.

Een vrij onbekend fenomeen is het weten dat -net als de mens- ook engelen vele teleurstellingen op hun naam hebben staan. Juist door de enorme verbinding tussen mens en engel kan het zijn dat jij hun pijnen ervaart, zonder dit te weten. Ik noem dit fenomeen een zgn. kosmische wond. Kenmerken zijn: het ervaren te zijn afgesneden van de Bron, van God en/of je essentie of je tenminste onwaardig voelen ten opzichte van deze verbinding. Het kan zijn dat je buiten proportionele angsten, schuld- en schaamte-gevoelens ervaart die niets met je innerlijk kind stukken te maken hebben. Dat je verslavingsgevoelig bent of drang ervaart naar zelfdestructie. Vandaar heling en bevrijding voor je persoonlijke engelen en dus ook voor jou.

Er is dit weekend voldoende ruimte voor ontspanning waarbij de natuur je uitnodigt om al je ervaringen een plek te gaan geven.


Informatie
Aankomst: vrijdag 15.30 uur
Vertrek: maandag 10.30 uur
Incl.: 3 overnachtingen, thee/koffie, lakenpakket en toeristenbelasting, 3 x brunch, 2 x avondmaaltijden
Excl.: vervoer (carpoolen eventueel mogelijk), overvaart boot, 1 x avondmaaltijd, eigen uitgaven
Kosten: € 265,00 op basis van 2-persoonskamer
Minimaal aantal deelnemers 4 


Privacy en voorwaarden                                                                                                                                                                  Colofoon